Archive for the ‘Människans bästa vän’ Category

Drömmar om ett annat liv.

Author: S.R-lilja
Hundar är livet!

 Om jag hade råd skulle jag ha en hel gård med hundar, katter och hästar. Jag skulle aldrig behöva flytta och jag skulle aldrig byta ut mitt liv mot något annat. Nu är det ju inte så, utan mitt liv är helt tomt på djur. Har flyttat och inget är som jag vill.

Men drömmarna kan ingen ta bort!

Lite hundfakta

Author: S.R-lilja

Vargen

 Hundens ursprung

Hunden kommer från vargen, som (enl. vetensk.) funnits i ett hundra tusen år, hunden i tio tusen år.
Bryggan mellan varg och hund är den australiensiska Dingon. Den lever vilt och är väldigt svår att få tam.
Hund och varg har samma kroppskonstruktion, samma slags muskler och antal. Skulle man kunna ta av pälsen på både hunden och vargen så skulle detta synas. De har samma antal tänder, 42 stycken. 20 i överkäken och 22 i underkäken.
Hunden är ett typiskt flockdjur där den  trivs bäst. Som vanligt så finns det ju undantag, men de är sällsynta.  

 

Hundar har också känslor

När man skaffar sig en hund, så är det inte bara att ha hunden, som om den vore en sak man skaffar sig! En hund är en levande varelse som, liksom vi, består av kött och blod. Den har även som vi en själ! Detta kan man se när den sover. Den drömmer! Det finns dock djur som inte har någon själ och det är mindre djur som  kräldjur och andra. 

 
En konsekvent ledare
Som hundägare är det min skyldighet att vara ledaren. I annat fall mår hunden inte bra. Den blir osäker och gärna aggressiv.
När jag är ute med hunden så ska den gå och uppföra sig som jag vill och inte hitta på saker.Ibland kan man få se att det är hunden som är ute och går med ägaren, i stället för tvärtom och ägaren gör ingenting. Så ska det definitivt inte va! Jag har ju min röst och kopplet. Dessa två är ju meningen att de ska användas! Rösten man använder ska vara den normala och även röstläget. Sedan kan det ju hända att jag måste skärpa rösten beroende av situationen. Ordet ”NEJ” är ett mycket bra ord i många situationer. Så även ett ryck i kopplet. Nu får man ju tänka på vilken sorts hund jag har. Har jag en stor, så kan jag ta i ordentligt. Däremot en liten ras, där behövs bara ett litet ryck. Då i kombination med rösten, i bägge fallen.
 
 
Hundmöte
Har jag en hanhund som är aggressiv mot andra hanhundar, så måste jag va på min vakt när jag möter en annan hane. 
Ett bra knep är att gå en annan väg, om det finns möjlighet till det.
 
 
Hundklubb
Det bästa är att gå på en kurs i en hundklubb. Det finns både praktiska och teoretiska kurser, både för valpar och mer vuxna hundar.
Så Du som skaffat en hund, ta kontakt med någon klubb där Du bor. ”Lycka till”!
                                                                                                                                                                      
Författare: Georg i Västerås                                                                                                     

Allergivänliga hundar?

Author: S.R-lilja

 

 
 

Allergivänlig? Jag? Näe!

Måste medela att tyvärr finns det inte några allergivänliga hundar! Inte ens nakenhundar är det.

Det kan däremot vara så att vissa hundar utsöndrar mindre allergener. Det vet man inte om man inte först umgås med hunden.

Många tror att längden på pälsen spelar roll men detta är en felaktig uppfattning. Däremot har man sett att hanhundar har en lite högre utsöndring än tikar. Hudinfektioner visade även ge en ökad allergenutsöndring hos hundarna. Enligt Veterinär Anna-Karin Andersson Landgren som ger expertråd i  fråga-veterinären. se

Min lillasyster är pälsdjursallergiker och fick en dag prova på att ha pudlar. Två tikar närmare bestämt. Dessa skulle ju vara allergivänliga, sa man. (Detta var några år sedan) Det gick bra ända tills kvällen närmade sig. Hon fick klåda i ögonen som började svälla upp. Akut fick hundarna flytta hem till mig för att dagen efter återlämnas till ägaren.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu