Allergivänliga hundar?

Author: S.R-lilja

 

 
 

Allergivänlig? Jag? Näe!

Måste medela att tyvärr finns det inte några allergivänliga hundar! Inte ens nakenhundar är det.

Det kan däremot vara så att vissa hundar utsöndrar mindre allergener. Det vet man inte om man inte först umgås med hunden.

Många tror att längden på pälsen spelar roll men detta är en felaktig uppfattning. Däremot har man sett att hanhundar har en lite högre utsöndring än tikar. Hudinfektioner visade även ge en ökad allergenutsöndring hos hundarna. Enligt Veterinär Anna-Karin Andersson Landgren som ger expertråd i  fråga-veterinären. se

Min lillasyster är pälsdjursallergiker och fick en dag prova på att ha pudlar. Två tikar närmare bestämt. Dessa skulle ju vara allergivänliga, sa man. (Detta var några år sedan) Det gick bra ända tills kvällen närmade sig. Hon fick klåda i ögonen som började svälla upp. Akut fick hundarna flytta hem till mig för att dagen efter återlämnas till ägaren.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu