Varning för semesterfågel

Author: S.R-lilja

Varning för fågelpassning

Undulater tål inte många avvikelser från det dagliga, de blir stressade. Även om de passas hemma hos personer som är vana vid djur, kan det ändå bli stora problem. Det räcker inte med att de får sitt dagliga foder och en grundlig skötselvägledning, bara det att komma till ett nytt ställe, med nya ljud, nya lukter, ändrade foderrutiner eller bara annorlunda vatten, är nog för att det går galet. Det är alltså en riktigt dålig idé att åka hem med undulaterna till någon annan när semestern står för dörren.

Det du istället kan göra är att du får någon till att komma hem till dig, för att fodra och byta vatten hos undulaterna, då går det sällan galet. Undulaterna är där de är vana vid att vara, det är kanske lite händelselösare än vanligt, men det är också den enda skillnaden på hur de upplever vardagen. Undulaterna blir inte ensamma genom att sitta själva i en veckas tid eller två, ofta är de ju ändå själva större delen av dagen när du arbetar eller är i skolan.

2 Responses to “Varning för semesterfågel”

  1. Anci Lindberg Says:

    Precis!Så anser jag också är det bästa om det går,att de är vid det de är vana vid.För just fåglar är känsliga djur för omställningar med allt vad det är.Den jag nu passar är i sin hemmiljö och trivs gott med radion på det ska vara högt oxå,hahaha..radion står på hög volym:)

  2. S.R-lilja Says:

    hihi… ja, det är bara att hoppas på att du får sova då!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu