Förstår du din katt?

 

När man köper en katt
Tänk på att få med lite ifrån kattens toamaterial. Häll det i det överst i den nya lådan när ni kommer hem. Använd samma sorts material som tidigare ägare hade tills katten är van vid vart kattlådan är. Byt lite åt gången om du vill ha annat material. Katten kan protestera annar.

Katter som gör sina behov utanför lådan kanske tycker att lådan är för ren.

… Gör inte en totalrengörning oftare än var annan vecka. Det räcker med att ta bort det värsta varje dag och om det behövs tömmer man ut lite och fyller på nytt. Men tvätta lådan endast varannan vecka. Materialet ska ha tillräckligt djup för att katten ska kunna gräva i lådan. ca 5-8 cm bör räcka i höjd. Lådan får heller inte vara för liten. Katten ska obehindrat kunna vända sig och kunna stå på alla fyra utan att kröka sig om man har tack på lådan.

Tips, när du rengör lådan använd gärna klorin, de doften gillar katter tydligen.
Ska du däremot rengöra andra platser katten gjort ifrån sig på. Rengör du med Citron. Det gillar INTE katter iaf. Citron kan du med fördel stryka på sladdar om katten biter i dem. Men glöm inte att doften försvinner ganska fort. Du kan även testa ättika.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu